Bulgur pilavı sulu olduysa

Bulgur pilavı sulu olduysa ne yapmalı?

Eğer tencerede su kaldıysa, tencerenin kapağını açın ve ocağı kısık ateşe getirin. Bu şekilde pilavı 5 dakika daha pişirin ve suyun buharlaşmasına izin verin. Buharlaştırmaya rağmen hala tencerede su kaldıysa, pilavı ince gözlü bir süzgecin içerisine boşaltın ve 1 dakika suyun süzülmesini bekleyin.

Pilav çok sulu oldu ne yapmalıyım?

Adımlar

  1. Tencerede su kalmışsa buharlaşmasına izin ver. Tencerenin kapağını aç ve buharın dışarıya çıkmasına izin ver. …
  2. Fazla suyu ince gözlü bir süzgeçle ya da kevgirle süz. …
  3. Pirinç taneleri birbirine yapışmışsa soğuk suyla durula. …
  4. Fazla suyu gidermek için pilavı fırında 5 dakika pişir. …
  5. Yeni pilav yap.

Pirinç pilavı neden Yapis Yapis olur?

Pirinç içeriğindeki nişasta sebebiyle yıkanadan pişirildiği takdirde kendinden soslu gibi yapış yapış olur. … Pirinç ne kadar iyi yıkanırsa nişastasından o kadar kurtulur ve yıkandıktan sonra akan su o kadar berrak olur.

Bulgur pilavına sonradan su eklenir mi?

Bulgur pilavı, pirinç pilavı gibi suyu çok sevmektedir. Bu yüzden eklediğiniz bulgur kadar su ekleyip, sonradan ekstra olarak bir su bardağı daha su eklemelisiniz. Diğer önemli bir nokta da bulguru hangi bardakla ölçerseniz yine aynı bardakla sıcak su ekleyerek tam kıvamını bulmaktır.

Pişmiş pilava su eklenir mi?

Videolu Anlatım. Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır. Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin.

Bulgur pilavı ne kadar sürede pişer?

Bulgur Pilavı Tarifinin Püf Noktası Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.

Pilav piştikten sonra su eklenir mi?

Videolu Anlatım. Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır. Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin.